In music the passions enjoy themselves.

Sitter och glor ut över soligt, stormigt Göteborg. En spårvagn åker förbi en bit bort. Jag har en stark längtan i bröstet, efter bra konserter på varma sommarkvällar. Platsen i ett stort, gungande publikhav till sköna toner, är platsen jag känner mig mest levande på. Eller i en mörk, intim lokal där vackra, mjuka, intensiva låtar tar mig iväg någon annanstans. Jag längtar dit... Där finns inget annat, där försvinner man bort, man försvinner in i det. Kom och ryck mig iväg.

Två spelningar i helgen.. kanske? Springsteen om en vecka. Men mest längtar jag till U2 i juli, i Dublin. Min sommars enda utlandsresa förmodar jag. Där ska vi försvinna du och jag. U2  på ett kokande Ullevi.. det blir sweet också. Way out west hoppas jag också på. Men en längtan efter mina favoriter finns kvar ändå, men dom kommer inte.. inte till ngt land i närheten heller. En surhet över att jag inte har biljetter till Coldplay finns också.. var i Argentina när biljetterna släpptes o ja, det sket sig. Men förutom det här hoppas jag på lite små, spontana spelningar och sköna beats på balkongen till en låda vin o fina vänner.



KENT 050514

Lite sömning

Om exakt en vecka tar vi examen..det är en del som ska göras till dess, men iaf så är arbetet godkänt så gott som nu :) Men det ska göras en affisch, förberedads för presentation + att dagboken ska bli klar.

Igår gjorde jag iaf ett besök hos frissan o blev lite snyggare o framförallt lättare. Sedan åkte jag hem till Annie o färgade det också, sparade ju en del pengar på det iaf. Frissafärgning får bli en annan dag. Trevligt var det hos Annie iaf förutom när jag skulle ringa alla dagens samtal o man blir runtkopplad halva dagen för att sen knappt få ett vettigt svar. Jakten fortsätter idag...
Blev sedan ner på stan iaf o hittade present till Nathalie som fyllde år , för att sen bege oss ut till henne på kalas. Kakor, kaffe, öl o CL-final blev det, gött ;D

Ja, idag arbetas det vidare..

Mitt liv just nu.

Lägenheten börjar kännas mer som ett hem, hur man nu kan säga det i all röra. Men snart är alla rummen tapetserade och sen är det bara inredningsbiten kvar. Men vi trivs här. Det är hem nu.

Idag har det storhandlats och sen har jag och Sarah suttit och pillat lite på plugget. Examen är inte långt bort nu, nästa torsdag. Det känns bra.

Nu ska jag klä mig i hemmafrusrollen och städa och laga mat. Och baka en kaka till honom.


Imorgon ska håret få sig en uppfräschning för övrigt.. riktigt gött. Och så ska min Nathalie firas på sin dag.

Borås Borås

Igår var jag o Sarah i fantastiska Borås hela dagen. Började med att vi skulle iväg o göra intervju - busschauffören nekar oss att gå på bussen för att sms-biljett inte gällde dit vi skulle.. .(vilket den nog gjorde). Vi tar nästa o allt går bra. Bra intervju dessutom. Sedan när vi skulle tillbaks var det värre med förbindelsen så vi fick snällt sitta i en kur i en timma o tio min. Men, den tiden gick ganska fort, fyllt med babbel.
Vi satte oss sedan på högskolan o pluggade, heeela dagen lång. Konstigt att man känner sig så främmande på en skola som ändå e ens egen.. eftersom dom lagt oss på Campus i Varberg istället så har vi ju inte varit där jättemkt. Men men, sökt in till ett påbyggnadsår till hösten o det blir ju i Borås isf. Pendla mera. Synd bara att det e en så tråkig väg.. till Varberg har man ändå havet o titta på ... till Borås e det bara skog....

Iaf, vid åtta, halv nio var det dags att vända tillbaka till Göteborg. Vi klev snabbt på bussen, tog bästa platserna (ni vet dom som e precis framför mittutgången? - där kan man luta utan att ngn grinar), tog på bältet efter Sarah peka på lappen där det står att det faktiskt e lag, tittar på varandra länge (annars var det ju bara skog) o brister ut "Oh happy day". Hela bussen börjar sjunga med o klappa takten... En passagerare ombord var skivbolagsdirektör o signade oss allihop - the joyful bus choir. Program för när nästa uppträdande på en långfärdsbuss ngnstans i Sverige kommer, kommer komma upp inom en snar framtid.

Väl hemma köpte vi godis. Sarah köpte, jag knyckte två. Sen hem till gulden. Idag blev det lite sovmorgon. Sen hem till Sarah där vi ska skriva på vårt arbete o baka pirogiiii :)
Se om jag kommer ner på stan o köper den jäkla jackan också....

Mitt fiiiina vardagsrum

Söndag igen. Veckorna rullar förbi med hög hastighet. Igår hade vi världens bästa pappa här o vi tapetserade vårt vardagsrum, det tog sin lilla tid men fasen va fint det blev :) Jag höll väl visserligen inte så mkt på med tapetseringen som Andreas o pappa gjorde, jag fick springa runt o måla lite o sen tog jag faktiskt tag i o rengöra balkongen får massa grönt skit, så nu e det fint där med!

Kvällen ägnades åt Eurovision med en påse chips men precis när omröstningen skulle börja så somnade jag.. haha.

Nu ska det skrivas lite på ex-arbetet o i em blir det fotboll.. inte så peppad till ngt av det just nu.. men en kopp kaffe o en dusch får säkert igång mig.

Morgonens aktivitet: Svänga runt till The Cure

Dagen startas med en kopp tea o Friday Im in love med The Cure i högtalarna.

Kalaset igår var jättemysigt. Lucas e troligen världens skönaste lilla unge. Massa paket, o vår leksak gick hem i år igen ;) Det bjöds på massvis av tårta o kakor men det klagar vi inte på.

Annars gick intervjun igår också bra o vi börjar närma oss att vi kan göra en slutprodukt av allt det här. Dagboken kör till det lite i huvudet på mig men jag ska nog lyckas reda ut det med. Ska snart dra på mig ngn klänning o hoppa ut i solen o möta Sarah för o sitta o skriva lite. Efter det blir det lite jobb o sen hem o slipa spackel.. eller måla tak?

Nej, nu måste jag kanska sätta fart... studsar vidare med en till Cure-låt - Lovecats o önskar alla en trevlig dag!

Popcornens status..

... har tryckt i mig fyra rostade mackor men det känns ingen skillnad. Var nog verkligen hungrig, ett äpple till efterrätt kanske hjälper.

05.30 blev jag uppkörd idag - handledning i Varberg. Efter det tillbaka till Göteborg där jag mötte Sarah o vi gick o gjorde en intervju för examensarbetet. Nu e jag hemma.. ska sammanställa intervjun någorlunda innan jag ska träffa Sarah igen för att gå o se Änglar och Demoner. Ska bli trevligt. Popcorn hemifrån i fryspåse? Nej? När man va en liten knodd var det bannemej så det gjordes, mamma skickade med en påse, och då var det inget fel. Nu finns det väl sociala regler man följer antar jag, man gör inte så. Konstigt ändå, man kan köpa läsk, lösgodis o annat från en annan butik o ta med sig in i salongen, men tydligen finns det ngn mental spärr när det kommer till popcornen. Det är ngn salt gloria över popcornen, ngt som säger att "den gör man fasen inte hur som helst med". Sedan att biopopcorn e väldigt goda e en annan femma. Undrar bara var alla dessa "regler" kommer ifrån? När slutar saker vara okej? Vem bestämmer vad som är det eller inte? Läste i Metro idag att folkets syn på vardagslyx var toppat av restaurangbesök mitt i veckan.. att inte längre bio hamnar så högt på den listan. Men jag antar att det får vara min veckas lyx, o då ska det bannemej kryddas på med popcorn också!

Imorgon e det Varberg som gäller igen. En intervju till till ex-jobbet. Efter det blir det kalas för underbara lilla Lucas som fyller 3! Jag kan inte förstå hur snabbt tiden har gått. Lite sjukt. Innan Varberg ska jag iaf först hitta en passande present till det lilla monstret :) Monster, dinausaurier, spiderman , turtles eller ngt annat fräckt blir det.
Jag är så stolt över min finaste vän, hon har uppfostrat honom så väl, han e så underbar. Det e ni båda två.


Här var han bara 3 veckor... och nu - 3 år.. tiden går så fort. Mina underbara.

Hurtiga madamer

Är väl inte den som tränar alltför ofta, gym är inte min grej o bollsporter har jag ingen kontroll över. Men ut och gå o röra på sig kan man alltid göra för det. Så nu när jag o Sarah bor så nära vandra så har vi börjat gå härliga morgonpromenader. Igår blev det en timme och idag två. Himla skönt! Cykeln ska också börjas användas lite flitigare när ner på stan och så vidare.

Annars så rullar examensarbetet på.. ska göra intervjuer denna veckan o förmodligen en nästa också. Dagboken ska också skrivas o den har det väl gått lite trögare med. Ska göras idag e tanken. Idag ska också tapeter köpas, vilket e mkt roligare! Var o tittade igår o lyckades hitta massa fina. E väl inte känd för att kunna besluta mig jättesnabbt men igår gick det bra, ska bara bestämma vilken vi ska ha i sovrummet också. Poseiodon e ett bra bolag som bjussar på det mesta, det gillar vi.

Nu ska jag nog ta o äta lite lunch. Hej hej.

Catrin af Guldheden

Ja, det lät lagom stroppigt tycker jag. Sitter i köket, vid mitt nya stora bord, med en kopp tea o tittar ut över mitt nya område. Solen skiner, himlen är fint blå o Skansen kronans krona blänker fint i morgonen. Flytten gick smidigt med hjälp av kära familjen o vi har nu bott här i lite drygt en vecka. Trivs skitbra än sålänge! Självklart är inte allt iordning ännu, tapeter ska upp o taket ska målas om, sen blir det o inreda för fulla muggar. Soffan lyser ännu med sin frånvaro, men den som väntar på ngt gott.. Igår fick vi iaf köpt balkongmöbler o så köpte jag två smultronplantor som jag ska sätta i en kruka. Fint, gott o somrigt, säg vad ni vill.

Helgen spenderades på ett bra sätt. Var o såg Skansros på Fängelset med Andy, Sarah o resten av grabbarna i fredags. Jag o Sarah var på jobbuppdrag o spanade i vanlig ordning in allt :P Nejdå.. men musiken var väl helt okej. Hade inte hört dom innan så hade inga större förväntningar.. nog inget jag kommer fylla mp3n med men helt okej..
Lördagen gick o tvätt o pill o sedan ut till Ikea o Jysk för lite shopping o sedan har vi varit ute i Ale hos föräldrarna. Mkt trevligt.

Idag e det måndag igen o examensarbetet rullar på... en dusch o lite annat först, sen drar vi igång.


// Catrin ;)

RSS 2.0