Skaune

Då var man nere i Skåne. Igen då! Tror inte jag har vart hemma i Göteborg dom senaste fem helgerna. En var iofs i Sthlm.

I torsdags var iaf jag o Andreas hemma hos Fredrik o Malin. Där åt vi middag o godis, drack vin/öl, såg på fotboll o på bilder dom tagit på Korsika. Sedan spelade vi också Rappakalja innan det var dags att lägga sig. Skitkul! Riktigt trevlig kväll! Sov över där o sedan fick jag skjuts hem där jag städade lite, diskade o packade våra väskor. Mötte sedan upp Andreas o tog bussen till Helsingborg.
Tog oss en kaffe där i väntan på resten av familjen. Sedan promenerade vi upp till La Petite där vi skulle ha avskedsmiddag. Var riktigt trevligt o mkt god mat, trots att jag åt en ofransk oxfilé ;)
Sent på kvällen åkte vi ner till Landskrona o bara slappade o spelade poker.

Idag gick vi upp tidigt för att allihop åka ner till Lund för att vinka av Hélène som nu skulle flytta tillbaka till Frankrike igen efter ett år i Sverige. Sorgligt såklart. Trots att jag inte bott med henne så har man ändå lärt känna henne o haft skitkul! Go tjej ;) Jaja, blir en tur till Frankrike i höst kanske :)

Nu gör vi då inte så himla mkt... Grabbarna e ute i trädgården o hjälper till att klippa häckar osv. Får la hitta ngt o roa mig med...

Tjopp

Tentan...

Har hållt på att kolla om tentan i extern redovisning kommit upp på mina sidor så gott som varje dag sedan vi gjorde den. E ju så himla nyfiken av mig :)
Så skulle jag bara kolla nu ikväll om den mot all förmodan hade kommit upp. O det hade den. Jag klarade det!!!! Fasen vad glad jag är!! Stolt över mig själv. Ekonomi e ju kanske annars inte min starka sida.
Tack till Sarah o Maria som jag suttit o pluggat massa med! Det har verkligen hjälpt! Mysigt har det vart o suttit på alla dessa uteserveringar med er ♥
Åååh, så glad jag e! Då behöver man inte sitta o nöta det i sommar också.

Annars har vi vart i Alingsås o träffat min älskade moster som har varit på besök från Polen. Var jättemysigt att träffa henne igen! Var ju några år sen sist. Åt jordgubbstårta o firade hennes födelsedag gjorde vi också.

Nu blir det väl sängen snart.

Tvättidstjuven

Ja, nu har jag precis tvättat klart för denna gången o nu luktar det sommardoft i hela lägenheten! :)
Ngt som stör mig dock är gubben... När jag tvättade förra veckan o skulle ner o hämta en tvätt o lägga i en ny står det en gubbe i tvättstugan, han har så "snällt" tagit ut alla kläder ur en av mina maskiner o lagt dom i korgen. När jag hittar honom står han o häller i tvättmedel i samma maskin. Frågar vad han gör, min tvättid var ju inte slut än på nästan en timme. Som tur var behövde jag bara en av maskinerna sen men han brydde sig minsann inte om att be om ursäkt, han frågar dessutom om han får hänga upp sina grejer i torkrummet där jag har mina saker.
Var ngt irriterad men valde att släppa det.
Idag skulle jag tvätta igen, inte så många maskiner. Funderade på att hänga ett hänglås på för att ingen skulle in o sno mina maskiner men struntade i det, tänkte att förra gången bara var en engångsgrej. Men när jag ska hämta mina sista kläder står minsann dörren öppen. Ingen var där inne, tog mina saker o då kom han igen med massa kläder. Då hade jag ändå 2 timmar kvar på min tid! Att man kan med!! Hur fan kunde han veta att jag inte skulle tvätta mer?? Jävla typ! Känns som han gör det när jag e där jämt också! Nästa gng blir det hänglås på!

Nu gör jag inte så mkt... ska iväg o jobba om ett par timmar. Idag var det lön också :) Inte alltför mkt att hurra över summan, men bättre än inget iaf.

Sedan blir det o träffa moster :)

Fin dag

Idag gick man upp i helt okej tid, slappade lite hemma, åt en långsam frukost o sådär.
Sedan åkte jag ner på stan där jag mötte upp Manisha o Sebastian. Fina boråsare det där! Vi tog en promenad upp till avenyn o åt en god lunch på La Gondola - fläskfilé, pepparsås o pommes, mumma!
Efter det blev det en kaffe på Condeco o promenad på stan. Manisha skulle sedan möta upp ngn så jag o Sebastian gick runt o kollade i massa affärer. Massa hittade jag men har ju inte ett öre förrän imorgon...

Imorgon ska jag minsann tvätta igen, känns som jag gör det jämt. Sedan blir det en sväng till jobbet o sedan till Alingsås för att träffa min moster som e här från Polen.

Nu blir det väl o slappa framför tvn antar jag.,....

Tråkigt väder

Himla tråkigt väder ute. Blev riktigt sugen på att sitta o ta en lång, mysig fika med gott sällskap o bara titta på blåsten så om ett tag blir det fika med Emilia o förhoppningsvis en stor kopp kaffe o kanske en bit chokladkaka ;)
Har ätit som himla mkt onyttigt denna helgen så borde egentligen inte, men kanske kan ta en pytteliten bara ;) O för att det e så tråkigt väder ute så piggar jag till det lite genom att ta på mig en knallrosa topp :)

Annars så är veckan rätt fullspäckad. Roligt! Ska jobba lite också, vet dock inte vilka dagar än så vissa planer kanske går i stöpet. Men annars ser det ut såhär:

♣  Imorgon - Träffa Manisha, kanske Sebastian o kanske Maria.
♣  Onsdag - Åka till Alingsås o träffa min moster som e på besök från Polen, ska bli himla roligt att träffa henne, inte gjort det på flera år.
♣  Torsdag - Hem till Fredrik o Malin på middag o massa vin.
♣  Fredag - Avskedsmiddag i Landskrona för Hélène som flyttar tillbaka till Frankrike.

Mm, det ska bli roligt. Hoppas Emilia ringer snart så jag kan gå. Todeloo


Slappt

Igår var en slapp dag i Landskrona eftersom dom flesta var bakfulla. Blev en go kebab, senare blev det också chips o cola på en madrass framför Hollands-matchen. Satan, illa gick det.
Sedan blev det ett till dopp i bubblet med Alle, Henriksson o Hélène, så jävla skönt! Såklart skulle dom två herrarna i badet berätta spökhistorier igen o skrämmas. När vi gick upp skulle dom visa äckliga klipp på youtube också så jag gick o gömde mig under täcket. Hade behövt Sarah o hennes sovsäck där :)

Idag har vi inte gjort mkt alls, slappat gärnet o sedan tog jag, Andreas o Laholm tåget hem till Göteborg igen. Men på fredag åker vi ner till Skåne igen, avskedsmiddag för Hélène som efter ett år här ska åka hem till Frankrike igen.

Nu har det också laddats upp bilder från midsommar på facebook, fina allihopa var! Glad i hjärtat blir man.

Midsommar!

Åkte ner tidigt, tidigt i torsdags morse till Landskrona. Andreas skulle jobba till 17 o jag orkade inte vänta så jag åkte ner så länge. Väl här upptäckte man att man var ganska populär bland stadens invånare medan man promenerade mot huset. Hélène var hemma så jag åt lite frukost, såg på "bra" filmer o sov några timmar. Vi tog sedan en promenad på stan där jag köpte söta strumpor.
Kvällen kom, folk kom hem,  Andreas kom o så gjorde också Sarah, Maria o Johan. Blev lite pizza, ett dopp i bubblet o gott snack. Killarna skrämde upp mig med spökhistorier så jag dök ner under Sarahs sovsäck där jag spenderade natten. Nästan iaf, la mig på ett par dynor bredvid sen fast vaknade upp i springan, haha.

Fredagen kom, midsommar var det o flaggan hissades. Jag o Sarah tog en mysig promenad längs havet o bara snackade skit. Jaa... o sedan var det dags att börja göra iordning allt. Dukning, mat o sig själv. Bålen med dess förrädiska frukter kom också fram o folket började droppa in.. Alexander var också gullig o band en midsommarkrans till mig i år igen :) Jättefin blev den!
Sedan när folk hade kommit kunde vi sätta oss till bords o under tallriken gömde sig ett litet uppdrag man skulle genomföra under middagen. Jag skulle då avsluta varje mening med "som flickan sa" men inte så lätt o komma ihåg det alltid. Andra hade mer "sjuka" uppdrag, var roligt.
Ja, efter vi hade ätit var det dags för den årliga kubb-turneringnen o min vandrigspokal stod o väntade på en vinnare. Tyvärr var väl itne mitt lag så bra så vi åkte ut direkt..
Sedan var det dags för jordgubbar som jag såklart dränkte i alldeles för mkt grädde. Jjaja, gott var det ju iaf! :)
Efter det fortsatte drickandet, minglandet o dansandet.

Var en riktigt rolig dag o kväll! Verkligen. Det var fyllt med glädje, oerhört gott sällskap, mkt god dricka o mat o ja.. det kunde helt enkelt inte bli bättre.
Så tack för en finfin dag! Var skitkul att Sarah (som f.ö kom o delade säng med mig inatt ;) , Maria o Johan kom också o jag hoppas dom hade det lika roligt som jag hade!

Ja just det! Dansade kring stången gjorde vi också! Flaggstången dock, men jaja, stång som stång ;)




.........................................................................................

Idag e en slapp dag. Gänget åkte tillbaka till Göteborg o vi stannade kvar, åt kebab o sådär. Ikväll blir det chips o film!


Konstigt

Det e för övrigt jävligt konstigt o illa hur en en s.k. musikjournalist/krönikör på en av de stora tidningarna i detta land inte har bättre koll än vad han har. Visst får väl krönikörer tycka precis vad de vill men att inte göra sin research så att all fakta är rätt, det e fan pisamt.
Om ditt mål var att få folk irriterade så har du ju uppenbarligen lyckats.



------------------------------------------------------------

Mattorna ligger i tvättmaskinen o skumpar, jag e trött, omotiverad till allt... men kanske kan beror på tröttheten iofs. Jag hoppas iaf att jag får träffa Natta senare, hade varit mysigt.

Fingernails are pretty....

Lyfte en bil

... med bara armarna. Joho då, det gjorde jag på två dagar. Riktigt så tufft som det låter var det ju iofs inte. Har jobbat hos pappa några dagar, i verkstan.. jo, söta flickor kan också ta i. Har hållt på att borra i jävla järnplattor vilka sammanlagt vägde 170 kg, dessa har jag sedan lyft 8 ggr, vilket blir lite drygt 1300, som i sin tur motsvarar en liten bil ;) hehe, den ni. Har grymt ont i armarna, klen som man egentligen e, men fasen, hellre få betalt för att lyfta skrot än att betala för det, eller hur? :P

Hemma kom sedan Fredrik o Malin på besök för lite kaffe o kaka. Fick jättefin väska som dom hade köpt till mig på Korsika, jättesnällt! Sedan fixade Malin mina ögonbryn också så man e fin för midsommar.

Imorgon ska jag tvätta en himla massa o senare under dagen träffa Natta :) På torsdag åker vi sedan ner till Skåne för att fira midsommar :) Ska bli skitkul!











Foo Fighters!!!

I lördags morse åkte jag o Andreas upp till Sthlm, kändes som man satt hela,halva dagen på tåget men till sist kom vi fram o vi gick till vandrarhemmet i Gamla Stan o mötte Anna, Alexander, Helénè o Brittany. Tog en kaffe o sedan tog vi tunnelbanan ut till Djurgårn, Stora Skuggan där WTAI var.
Började med en baguette o lyssnade på Johnossi som var riktigt bra! Började spöregna så vi sprang bort till telias tält o fick skitsnygga rosa ponchos ;D Men fan dom var bra att ha! En kille kom tom senare under dagen fram till mig o ville köpa min för 200 spänn för att alla var slut o det regnade som fasen.

Dagen fortsatte med Sahara Hotnights (som vi inte gick o såg), Dirty Pretty Things, Mando Diao, The Hellacopters, Rival Scools, Dinasaur Jr, Quuens Of The Stoneage.... Efter det spelade The Hives på den andra scenen men jag o Brittany stannade kvar vid den stora för att få bra platser för Foo Fighters som skulle spela efter. Slutade dock med att jag gick lite längre bak sen, hittade inte heller dom andra.. så det blev o vara ensam. Men fan, när dom kom på spelade det ingen roll längre! Öppnade med The Pretender... Sedan fortsatte det på med alla mina favoritlåtar! Ja, iofs, ni som känner mig vet ju att jag avgudar alla deras låtar, men fy satan vilka bra dom valde att spela! My Hero var sagolik, Everlong var magiskt förtrollande som vanligt, Monkey Wrench var grymt bra med det långa mellanspelet, DOA, No way back och ja.... alla dom andra var sjukt bra!!!!!!!! Min Dave var lika underbar, charmig, karismatisk, rolig o framförallt enormt duktig som vanligt! Taylor med alla sina trummor var också löjligt bra, för att inte glömma resten av bandet såklart. Den underbara kvällen avslutades med All my life som är ngt så ruggigt bra!!! Och till sist Best of you!! Inte mkt av min röst fanns kvar då, lyckan rusade genom kroppen efter att blivit matad med det bästa bandet i världens grymma låtar, mjölksyran gjordes sig påmind i benen och ja... det e då man känner att man lever!
Ja.. oj oj, spelningen var grymt bra o jag njöt av varje sekund! Efteråt gick jag en sväng för att se om jag skulle få syn på dom, klart man inte skulle det, men va fasen ;)  , försökte köpa en dricka vilka tog slut o traskade sedan vidare, lycklig lycklig bort för att möta dom andra...
Underbar kväll....


                                               

Jobb

Inte mkt har hänt, har jobbat o slitit idag, gjort en vandringspokal för den årliga kubbturneringen som väntar på midsommar o tvättat fönster. Det sista var bannemej inge skoj.
Imorgon blir det hem till Annie för att färga håret :) Hem igen o storstäda o sen e det lördag! O då åker vi till Sthlm o ser Foo Fighters!
Tur man fixat håret, eller hur Sarah? ;)

Sverige

Mötte upp Sebastian igår o promenerade mot Vallgatan där jag skulle gå o köpa dom söta ballerinaskorna som jag såg när jag var ute med Sarah i förrgår, dom fanns kvar o satt fint :) Ljusgröna (mintgrön?) med ett rött spänne o bruna blommor o några fåglar. Hehe, dom e jättefina! Damen i butiken var jättegullig o gav mig dom för 30 kr mindre :) Såg när jag kom hem också att dom redan var på rea, man gillar att fynda :D

Sedan åkte vi upp till Vasa o satte oss på gamla plugghaket, espresso house. Satt där ett tag o pratade o hade det trevligt, pratade om framtiden o sådär. Sedan blev det promenad ner  till stan igen, gick o bokade klipptid, sen satte vi oss o pratade lite vid vattnet. Sebastian åkte hem o jag gick o klippte mig på Frisörstaden. Bra pris o väldigt duktig frisör! Dit kommer jag nog gå igen.

Promenerade sedan upp mot Avenyn där det var tänkt att vi skulle se fotbollen. Var ju för fan storm där uppe så dom andra tyckte att vi skulle sitta på Kajskjul 8 istället så jag mötte Andreas o gick dit. Där var det mkt folk o mer blev det. Var bra stämning o många bekanta ansikten :) Bra match, 2-0 till oss. Heja Sverige friskt humör ;)

Idag blir det jobb, sedan hem till mamma o pappa. Imorgon blir det också jobb. Fredag ska jag hem till Annie som ska färga mitt hår o så blir det hem o storstäda eftersom Andreas föräldrar ska bo i bår lägenhet när vi e i Sthlm.

Tisdagens ointressanta inlägg

Foten e lite bättre idag o rädslan har lagt sig lite. Jojo, säkert jag som oroade mig i onödan men fick ett röd-lila streck på så jag hade ju fått för mig att jag fick blodförgiftning. Tror inte så är fallet men har fortf. satans ont. Det mååste gå över! Jag ska ju hoppa massa på lördag! Åh vad jag längtar!

Idag blir det en fika med Sebastian o sedan blir det Sverige-Grekland på Avenyn kanske. Blåser skitmkt, men ja.. vi får se.

Fin dag

Vaknade 04 imorse för att åka hem till Göteborg igen. Var tvugna att åka så tidigt så Andreas skulle hinna till jobbet. Kom hem o slappade framför tvn en stund o tog en lång dusch. Sedan åkte jag ner till stan o mötte Sarah, gick o åt lunch, tog en take-away kaffe/tea o promenerade genom stan. Blev en del turer in i diverse affärer :) Köpte en gul fin klänning på rut m.fl som jag ska ha på midsommar, ett par örhängen, en gul ögonskugga o delade leggings med Sarah ;)

Var en jättetrevlig dag med klassisen.

Nu blir det middag o Rumänien-Frankrike. Sedan kanske det blir hem till Natta för att se Italien-Holland.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Vacker blomma. Väldigt förrädisk tagg!
Trampade ju som sagt på en kvist med rosentaggar på igår som åkte rätt in i foten. När vi kom hem idag gjorde det ont med gick ut ändå. När jag kom hem gjorde det ännu ondare o den hade svullnat upp. Så nu sitter jag med fötterna i bad för att se till att det e riktigt rent. Blir att vara hemma o vila. Ska unna mig glass med varma hallon iaf.

Ljuva sommar

Gick upp imorse, åt en fruktsallad med hallon o blåbär på altanen o bara gottade mig. Sedan åkte jag, Anna o Hélène ut till lill-olas, en jättefin strand här nere i Landskrona. Blev lite solning på stranden med alla pensionärer o barnfamiljer o två dopp i det blå. Var kallare i vattnet idag men var ändå skönt att svalka av sig. Självklart hade man solskyddsfaktor på, klart man ska sola ansvarsfullt, det borde alla göra.

Hemma igen blev det lite slappande, lyckades få en gren med massa rosentaggar i foten också, fast satt den o ont gjorde det minsann. Sedan åkte hela familjen ner till Borstahusens hamn där det blev ett restaurangbesök med god mat.

Imorgon åker vi hem tidigt, tidigt....

Ett dopp i det blå

Idag, för en liten stund sen gjorde jag min debut för i år i det stora blå. Var inte så himla kallt faktiskt.

Annars idag har vi inte gjort så mkt. Var o tittade när Andreas mamma var o gledflög o sedan fick jag min revansch i poker o vann skiten :)

Blir nog en rätt lugn dag, grilla o se på EM.

Tjofaderittan

Underbar tur till Helsingör

Igår åkte jag o Andreas ner till Landskrona igen. Var uppe med tuppen (5) o skyndade ner till tåget. Framme vid 9.30 o satt bara hemma i solen o slappade. Sedan bar det av till Helsingborg där vi skulle se på alla studenterna. Helt galet var det, precis som det ska. Dom har ngn tradition med att alla studenter (alla skolor går ut samtidigt) ska gå sju varv runt en staty. Såg skitkul ut! Stod sedan i solen o tittade på alla ekipagen. Sedan åkte vi till Ramlösa där vi skulle på mottagning. Var god mat, fint väder o gott sällskap!

Idag tog jag o Andreas en tur till Helsingör , bara vi för att mysa lite granna. Vi strosade på gatorna, gick affärer, åt o bara njöt av varandras sällskap. Var ngn speciell dag där också så där var uppträdande på torget o alla affärer hade rea.
Var verkligen en helt underbar dag. Jag verkligen älskar min lilla Andy ♥
Fint att man firade Sveriges nationaldag i Danmark också ;)

När vi kom hem slappade vi bara, grillade god mat. Ja, o så fick jag spö i poker också. Dålig förlorare som jag var för att Andreas mjölkade ut mig så satte jag mig här istället :P

Nu blir det nog sängen. Nattinatt



Tacokväll

Blir inte Skåne ikväll iaf, åker imorgonbittit istället. Ikväll blir det mys med tacos o Andreas :)

Veckans citat som jag hittade i min kalender:
Att alltid vara en smula barn - det är att vara verkligt vuxen. -J. Jevtusjenko.

Klokt sagt. Ja, det e väl därför den hamnade i kalendern antar jag. Fint var det iaf. Nu ska jag väl ta o klä på mig ngt o sen blir det ner o träffa Annie.



                                                                                                                                                  

Till Skåne igen

Idag blev det jobb o sedan en glass med Sebastian.
Imorgon ska jag väl först ta o städa lite, på eftermiddagen ska jag träffa Annie o senare på kvällen blir det ner till Skåne igen. Ska på student på torsdag o sedan blir det väl bara o slappa. Jag o Andreas ska ta oss en tur till Danmark också :) Bara vi.

Snart e det dags att se Foo Fighters igen!! ♥ Nästa helg i Sthlm, woho.  Längtar. Undrar om det slår Skottland, dom var så jävla grymma då! Fast det e klart, dom e alltid bra!


Sommarlov

Igår var redovisningstentan, den sista tentan för i år. Den gick väl okej tror jag men kan verkligen inte alls säga om jag klara det eller inte. Håller tummarna så får vi se om 4 veckor.
Tiden gick fort o helt plötsligt var det sommarlov! Först blev det lite lunchlåda o sen gick jag o Manisha på stan en sväng, fick köpt mig ett linne o sedan gick vi längs strandpromenaden till Goda Hopp, lite klippor där större delen av klassen redan satt. Janna o Lotta fyllde år så dom bjöd på skumpa, himla gulligt! Sedan satt vi där o njöt i solen, var riktigt varmt! Mm, det var mysigt o hela gänget sjöng Idas Sommarvisa till lite skönt gitarrklinkande :)

Några timmar senare åkte jag, Sarah o en lite groggie Sussie tillbaka till Göteborg. Först ett besök hos Sussie så jag o Sarah kunde duscha ;) , sedan blev det ner till restaurangen där vi mötte Maria o Sandra. Var en mkt trevlig stund. Lite viskande av ja må du leva blev det till Sussie som fyllde år i helgen o utdelande av blöjor o glass :P haha.  Tycker bra om er :)

Hemma blev det bara lite slappande. Idag ska jag jobba en sväng o sedan blir det käka glass med  Sebastian.
Ser framemot den här sommaren, den ska bli mysig med mkt picknick, mkt lekande med kompisarna, mkt skratt o varma dagar, ljumma kvällar. Den ska bli fiin.

Jag drömde att jag fick en kattunge....



        
Första året här avklarat...


Igår

Igår var det ju som sagt picnic i Slottskogen. Hade köpt massa gott både att äta o dricka o hade det jättetrevligt med iaf en del av sällskapet ;) Fin dag. Sedan drog jag, Natta, Andreas o Hällås in till stan för att gå till Berså, sedan kom Sheila o Totte också. Trevlig kväll där med! Sittande dans med  Natta o Totte, tokiga generösa sthlmare, maskeradfest (för några andra då) o annat gött.

Imorgon e det  tenta i redovisning så idag blir det att läsa det sista. Det känns som det jag inte kan nu kommer jag inte kunna lära mig till imorgon heller, men ska läsa boken iaf. Så jäkla fint väder så vill ju ut o lägga mig i ngn park o läsa eller så. Ska nog bannemej göra det.

RSS 2.0