Jag och mina kartongvänner

Jag sicksackar och hoppar över flyttkartonger, över påsar. Idag fick jag sålt köksbordet till Magda så nu är det lite mer plats iaf. Packningen är nog snart klar, snart är det dags för det vi längtat efter så länge. Det känns konstigt att flytta ändå, som alltid när man ska lämna en plats man varit på en längre tid. Det blir inget mer åkande med 60-bussen varje dag och det blir inte att kånka bärkassar från Ica i Olskroken ngt mer. Vi har många fina minnen här ifrån, från vår gamla, schletna lägenhet. Här har jag hängt omkring i säkert fem år, när bara han bodde här, han som då bara var min bästa vän, och jag fick nycklar för att vattna blommor en jul som han inte vill ha tillbaks. Vi har skrattat, lekt, gråtit, lagat mat, haft vattenkrig och odlat vår vänskap till den starkaste som finns. Det var här jag efter några år erkände för den där bästa vännen att jag insett att jag fått känslor för honom. Det var här vi pussades första gången. Här jag frågade chans på en picknickfilt på golvet en regning sensommardag. Det var här vi blev sambos. Här har vi startat vår historia. Men nu är det dags för oss att flytta till vårt nya hem och det ska bli helt underbart.

Men nu är det två dagar kvar här först och den sista packningen ska göras och storstädningen väntar den med. Men ikväll är jag fortf ensam och ska se på Grey's tillsammans med mina kartonger. Imorgon är det Valborg och det ska firas med piff hos Maria, picknick i Guldheden o Chalmersfest!


Vår i Göteborg..

Monday morning... Har en sån där konstig morgon, kan inte bestämma om jag e glad eller inte.. går inte riktigt att förklara, det e ju inget som gör att jag inte e glad. Jaja, det löser sig kanske när jag träffar Sarah o kommer igång med veckan igen. I veckan kommer det vara fullt upp, plugg o så måste jag packa ner allt inför flytten på lördag morgon. Vad mkt skit man har samlat på sig egentligen, skönt att få slängt o skänkt en del. Så roligt kommer jag att ha.. o Andreas e inte hemma förrän på torsdag så jag får väl så snällt göra det, mkt lägligt att åka bort nu ;) Det känns för övrigt också lite konstigt.. att vara ensam. Inte för att det inte går bra men för att man har blivit så van.. så det e bara lite konstigt. Slit veckan kommer iaf att förgyllas med fotboll imorgon o Valborgsfirande med en jäkla massa folk på torsdag! :)

Helgen som har varit har varit underbar den med, vår i Göteborg.. finns inget bättre. Folk överallt, musik o glada miner.
Fredagen spenderade jag hos Natta med tanken att vi skulle grilla, men blev lite sent o ngn grillkol fanns visst inte så det blev ugnen istället, aah, vi hade trevligt ändå. Lördagen träffade jag först Annie o tog en fika o promenad i solen innan jag åkte ut  till Slottskogen för picknick. Blev dock att vi åkte hem till Linnéa efter en stund o drack vin o hade det gött. Mkt mkt trevligt! Blev ett glas på Rumpan Bar innan hemgång också.

   

   

   

   

Flyttens charm..

Seger mot ÖIS häromdagen satt inte fel. Det pratas dock väldigt mkt i media om hur husen på andra sidan fattighusån skakar när publiken hoppar. Vad för åtgärder som kommer att tas väntar väl att se, men att förbjuda publiken att hoppa känns bara befängt. Det måste väl finnas ngt annat som kan göras kring arenan?

Flytten närmar sig med stormsteg o det står kartonger o påsar överallt i lägenheten. Vi har lyckats bestämma vad för möbler vi ska köpa också. Blir en underbar soffa som jag kollade på för ett tag sen men som då kändes för dyr men efter lite ombudgetering så blir det den iaf o lite billigare tv-bänk o soffbord istället. Fina dom med. Blir o beställa den om en timme.. Sen har tydligen mitt nya köksbord kommit idag :) Hämtas på fredag. Fiint o flytta.
Annars e det fortf. mkt packning som ska göras och så måste jag hitta tapeter... Och Andreas åker iväg imorgon o kommer inte tillbaka förrän om en vecka, så det blir mkt jag måste fixa.

Imorgon ska vi ner till Varberg o ha seminarie, känns som en hel evighet sen. Helgen bjuder sedan på grillning hos min favorittjej, picknick i Slottskogen o fika med Annie. Ja.. o packa o pilla då..


Dags att gå..


Derbydags!

Sitter med skorna på o väskan på axeln o väntar på att jag ska dra mig ner mot stan. Blir väl förhoppningsvis lite mat innan det är dags för derby mot ÖIS.

Annars var det en väldigt trevlig kväll i fredags med tjejerna, mkt trevlig! :) Resterande delen av helgen gick åt att leta möbler. Vi har nog bestämt oss för en soffa vi vill ha nu iaf. Ska spana in en annan imorgon så får det bli o beställa sen. Flytt om två veckor. Som jag längtar. Men så länge får man sicksacka sig fram mellan kartonger o påsar i denna underbara lya...

Nej, nu blir det lite fotbollande istället. .

Fina stunder.

Igår gjorde jag o Sarah klart vår metodrapport för ex-jobbet, så himla skönt! Fick även reda på att jag fick VG på marknadsundersöknings-tentan! Jäkligt fin dag! :)

Snart blir det en sväng på stan innan jobb. Ikväll blir det middag hos Sarah med tjejerna med utgång på det!


Fotbollsvåld, debatt o en underbar match!

Påsken var skön. På lördagen var det tidig uppgång o ner till Ica för att köpa lite go mat för att sedan springa vidare till Laholms takterass. Väl där var vi väl till slut kanske 30 pers som avnjöt champagne, ostar, kex o annat gött. Champagnefrukost gillar vi. Inget som brukar hända varje lördag men nu var det premiärlördag på nya arenan. Efter ett par timmar på taket blev det ner till Avenyn för att känna på stämningen. Mycket folk, värme, förväntningar... som bara en premiärmorgon kan vara (nej, räknar inte bortapremiären nu...). Sedan blev det promenad till nya arenan o vi går där i godan ro längs långsidan o njuter av värmen o stämningen när 20-25 djurgårdare hoppar på oss, mina två roomies o jag.. Slag o sparkar utdelades innan två av alla dom här 25 idioterna stoppar det o säger att vi bara är två, och dessutom vanligt folk. Att sådana jävla idioter springer in bland vanlig fotbollspublik o börjar slåss helt oprovocerat är helt oacceptabelt. Det här var ungefär utanför Max hamburgerrestaurang där barnfamiljer satt o åt. Människor fick fly (även längre bort där det hade blivit bråk innan) o små tjejer som grät. Det är förjävligt! Tusentals människor tar sig till Gamla Ullevi för att njuta av rolig fotboll på påskafton i det fina vädret o vad gör ni? Var har ni er s.k hederskodex nu va? Va?!
Polisen är också en saga för sig den här dagen.. polisen eskorterar djurgården längs allén. 100-talet om inte mer (?) bryter sig lösa o börjar springa mot arenan, mot vår, mot vår vanliga publik o slåss o polisen, så vitt jag ser, gör inte alltför mkt... Efter det hade hänt med oss så går vi fram till en av poliserna för att fråga hur fan dom kan låta dom gå in den här vägen. Svaret blir lugnt "Men snälla, vad tror du att det hjälper att du skriker på mig om det för?" Men vem fan ska man säga det till då?! Skattebetalarnas pengar går till så mkt resurser för polisen... men använd dom också då! Använd era poliser, sätt inte in fler om ni ändå inte använder dom. Nu ska jag inte säga att all polis är såhär, en del lyssnar, en del hjälper såklart, men just i den här situationen anser jag att det hade kunnat skötas mkt bättre.
Jättehemsk händelse verkligen, men jag kommer inte sluta gå på fotboll, jag kommer inte vara rädd för att gå på fotboll. Vanligtvis brukar inte våldet vara precis utanför arenan eller där civila människor är utan ngnstans långt ut åt helvete, o där får dom gärna stämma träff o slåss för min del så länge det inte skadar ngn annan. Men det måste sluta det här, följ er jävla kodex, håll er borta från sånna här platser, ni förstör. Förmodligen kommer många av dom som var på matchen i lördags inte gå mer på fotboll, iaf inte med sina barn... det är bedrövligt. Skärp er, pajasar!

Lite skakad går vi iaf in på arenan. Jättefin var den. Bra akustik, bra plats, grymt mkt folk. När Bebben kom in var det lite rörande, så fint. Matchen slutade 6-0  o stämningen på arenan var enorm!!
Efteråt blev det ner på stan för o äta gott o dricka vin i goda vänners lag..

För övrigt så var programmet Debatt igår kväll ang. fotbollsvåldet ganska roligt... många personer som fick tycka lite o ngn egentlig debatt tyckte jag väl inte att det var. Härligt sedan att det snackas om att klubbarna ska betala för polisresurserna "alla andra industrier städar upp efter sig själva... " (inte exakt citat). Inte betalar väl exempelvis Kulturkalaset för sina egna poliser? Det e väl skattebetalarna? Samma sak när stora artister kommer till stan... Rätta mig om jag har fel.
Och ja just det .. vad sa dom mer... i trailern så sas det ju lite fint att det finns fem olika typer av fotbollssupportrar : vanliga, julgranar, vrålare, babyhuliganer och huliganer. Dom sista tre brukar ha vita sneakers så dom ska man se upp för, för dom e farliga. Härligt att döma oss efter skorna. Jag har vita sneakers som för övrigt e helt underbara ;), det kan också hända att jag vrålar på en match också... jag e med andra ord väldigt farlig, ni borde akta er för mig. Härligt att inte halva Sveriges jävla befolkning har vita sneakers då o säkert hälften av alla sóm går på fotboll då. Haha.
Ja, som sagt, debatten var väl sisdär...



Jag på taket innan matchen...


Skånetrippen..

Skåne var underbart. Värme, människor man tycker om, god mat, bad o ja.. bara bra helt enkelt. I måndags bjöds det på Allsvensk premiär på Olympia. Straff tyckte domarn o Helsingborg vann med 1-0. Efter matchen tyckte han inte att det var så mkt straff längre, jäkla tomte. På lördag blir det iaf hemmapremiär på nya Gamla Ullevi mot Djurgårn, dagen startas med champagne.

Iaf, innan matchen i måndags åkte jag, Andreas, Jack-Mattias o Jonathan till Helsingör o åt lunch på en uteservering i stan. God mat, inte lika god service. En annan konstigt typ av service blev det också på färjan hem när personalen i cafeterian säger  till Andreas att jag borde skaffa hörapparat efter att jag inte hört vad han mumlade på sin grötiga skånska. Säger man så om sina kunder? Också det en jävla tomte.
Vägen hem till Göteborg gick fort i ett trångt baksäte. Men ja, det va snällt att jag kunde åka med där istället för att ta bussen.

Annars e det påskvecka ja.. Inget påsklov inte, jag o Sarah jobbar på examensarbetet, men det e inte så dumt det heller. Nu ska jag äta lite hemmagjord pizza.



Jag o Andy i Helsingör.

Feelin' relaxed

I Skåne nu, solen skiner o allt e bra. Gårdagen började med ett tidigt dopp i bubbelbadet innan jag o damerna åkte ner till Malmö. Strosade, gick i affärer, åt en supermysig lunch på en uteservering på Lilla Torg o bara hade det helt underbart. Dock blev det inte så mkt shopping som jag hade hoppats på men kom iaf hem med en supersöt klänning som jag spanat på ett litet tag. Efter 5-6 timmars promenerande så begav vi oss mot Landskrona igen. Var skittrött så orkade fan inte göra ngt alls. Killarna gick ut o drack öl, jag o Anna beställde pizza o bara va hemma o såg på film :P

Dagen idag e fin den med, umgås med karlen o familjen o har det bra. Känner mig rätt harmonisk. Ska skriva lite på en sak till ex-jobbet också, men det får vänta till senare.

Imorgon e det fotbollspremiär. Borta mot Helsingborg, en del av anledningen till att vi e här. Börjar dagen med en tur till Helsingör tydligen också. Me and the boys. Sen blir det match då ja.. ska bli skoj.

Lite 70-tals musik hade inte suttit fel nu för övrigt.. får snoka o se vad dom har här nere. Hej på er.

Lovely

Sol, värme, uteserveringar, folk överallt, glass, kaffe, solglasögon som guppar omkring, glädje, vårjacka, klänningar, promenader, parklife - jag gillar det. Ta o stanna nu.

Efter hemtentan skickades in i tisdags morse har jag faktiskt bara varit ledig, har varit jätteskönt. Igår tog jag o Sebbe en låååångpromenad genom hela (nästan iaf) underbara Göteborg. Så jäkla gött.
Idag var det handledning för ex-jobbet som gällde, blev att styra om lite grann men det fixar sig. Var en sväng på Igor the Dog också, imorgon blir det nog ett köp. Blir ex-jobb med Sarah på fm o sen blir det ner till Skåne för helgen. Shopping i Malmö på lördag.. sen vet jag inte riktigt vad det blir.. fotboll på måndag iaf.

Nu måste jag packa väskan, om jag inte hinner somna först.


RSS 2.0