Magi?

Snön har kommit. Några månader för sent skulle jag väl tycka. Saaben till skolan gick inte då det var så mkt avkörningar o annan kaos på E6:an. Jag o Maria tog istället tåget ner för att få en liten bock för dagens entreprenörskapsundervisning som bara gick ut på att disskutera reflektionerna vi har skrivit. Vad jag tycker om vissa kommentarer behöver jag inte gå in på. Satt sedan kvar i skolan för att skriva logistiksgruppens utvärdering av eventet. Skönt att det blev klart idag. Sedan bar det av hemåt.

Det låg inte så mycket snö i Varberg men medan jag åkte längre norrut med tåget märkte jag hur snötäcket blev tjockare och snöandet ökade. Det satt en lite halvskrynklig dam mitt emot mig, förmodligen gillade hon att lapa mycket sol under sina år. Hon log vänligt mot mig några gånger. Jag lyssnade på lite rockmusik i min MP3-spelare men bytte senare till lugnare musik o hamnade till sist på Feist's låt The Water . Den är så vacker. Lite mystisk och skör på något vis. Jag tittade ut genom fönstret och såg hur hela landskapet var täckt med snö. Dimman hade lagt sig över åkrarna någonstans innan Kungsbacka också. Allt var så tyst och stillsamt. Människorna på tåget pratade knappt och det kändes som om tåget rullade på moln. Mjukt. Ungefär som när man var liten och man åkte rullskridskor på helt nyasfalterad väg. Rösten i mina hörlurar låter innerlig och varm. Samtidigt sval. Tåget börjar sakta in strax under en bro, där ligger snön i orörda drivor som såg  väldigt fina att hoppa i. "Nästa Mölndal, Mölndal" hör jag genom musiken och vi stannar till. Snöflingorna är nu stora som små kuddar. En affärsman med slips och portfölj kliver av och biter ihop tänderna, han ser bekymrad och irriterad ut över snön. Jag satt där och smålog för mig själv, lite i min egen värld. Allt var så fint. Så harmonsikt. Perfekt. Låten tar slut och jag känner hur min mobil vibrerar i väskan. Jag vaknar upp och tar upp mobilen. Bjuden på fest. Jag tänker på affärsmannens min och ser det nu istället ur hans ögon. Jag vet hur han känner. Satans snö som kommer och stör. Men jag är glad ändå, glad att jag fick ha den där lilla stunden där allt var... absolut magnifikt. Tåget rullar vidare igen, människorna börjar väsnas mer för nu var det ju snart dags att kliva av på centralen. Jag ser bilarna rada upp sig på vägarna, bussar som står stilla. Ja, nu var jag tillbaka i verkligheten igen där snön var endast till besvär och orsakade kaos i trafiken. Bara minuterna innan var det inte så. Tåget börjar gnissla in mot perrongen och en man med grov skånska säger muntert "Hoppas ni har haft en trevlig resa här på Öresundståget idag och ha en fortsatt trevlig jul.. fast det är det ju inte". Nej, så är det ju inte. Men det kan man tro. Någonstans under den tågfärden fanns ialla fall den sorts magi som man kände under julen då man var liten.


Påsken i Skaune

I torsdags efter tentan (o efter några timmars väntande på tåget i Varberg) så åkte jag o min kompanjon ner till Landskrona. Resan gick finfint med lite halvslumrande o övertrött flum"dans" på tågets tysta avdelning till... ja, jag vet inte vad för låt.
När vi kom fram så kom födelsedagsbarnet Alexander o hämtade oss o det blev hem för lite traditionell Kjäll-fredags-middag = Grillad kyckling, revbensspjäll, potatissallad o grillchips, hehe :)
På fredagen hade dom bokat curlingbana ;) Nu skulle hela familjen curla minsann! Var inte så lätt men till sist fick jag till det rätta knycket o lyckades få till en bra som gav massa poäng, men den knockade Andreas så snällt bort... :( Var rätt så roligt faktiskt... tills jag ramlade! Åh fy fan vad ont det gjorde! Slog i alla fina leder på ena sidan, knät, höften, handleden, armbågen o axeln :( Har massa blåmärken nu som om smärtan inte var straff nog!
Sedan bar det av hemåt där vi åt en fin påskmiddag o knockade ägg som vi hade målat, Alexander med sitt dopade ägg knockade alla tills han vann! På kvällen gick sällskapet ut men jag var så jävla trött så jag stannade bara hemma o såg på TV o sov... var riktigt skönt!
På lördagen blev det först lite klippning, topparna o luggen o sedan gick vi på konstmuseum där jag lyckades få en fin dam helt bestört när jag för bara Andreas skulle nämna en hundskulpturs analöppning på en väldigt grov o vulgär göteborgska :P Haha, var ju inte alls mening att hon skulle höra men e väl lika bra att ngn plockar ner den fisförnämnta tanten på jorden :P
Väl hemma igen såg vi bara på film o tog det lugnt o på söndagen var vi på utflytkt i Mölle/Kullaberg. Var jättevackert där uppe! Vi "klättrade" lite i bergen o åt sedan årets första mat utomhus - våfflor!
Kvällen bestod av att vi gjorde min berömda röra o bakad potatis för att sedan spela skissa&gissa o charader!
Ja, det var en riktigt familjär, mysig o lugn helg! Passade helt perfekt med tanke på allt skolarbete o så.
När vi kom upp till Göteborg igår åkte jag direkt ut till mamma o pappa för lite middag med dom o moster+mosters man, var mkt trevligt!

Tentan överstökad

Ja, nu var så äntligen ekonomitentan överstökad! Var en del av det jag hade pluggat på som kom, annat som jag tyvärr inte övat på så noga... men det kändes iaf bättre än förra gången... alltid ngt. Sen får vi väl se hur det går, världen går ju inte under om jag inte klarar det, men visst hade det varit skönt.
Ja, satt väl i 3,5 timma ungefär sedan gick jag ner på stan o mötte några andra från klassen o åt lite lunch. Sedan gick jag o Karin runt lite på stan o kikade.. Hade ju en himla massa timmar att döda i Varberg eftersom jag snart ska åka ner till Landskrona för att fira Andreas bror som fyller år idag o påsk såklart.

Jaja, jag får ta o röra mig nu tror jag, hinna gå på toa o köpa en dricka innan tåget går kanske.
So long suckers.

Nathalie, fan... finast e du!

Fotbollsintresserad?

På måndag kommer det första svenska numret av världens största fotbollsmagasin - FourFourTwo ut i butik!
-Ett tjockt, intressant, roligt o fotbollsnördigt magasin som man som footieintresserad inte bör missa!



image4    (OBS! Bilden tillhör inte ovannämnda nr)


Ångest

Ångesten börjar krypa fram. Hur fan ska jag klara det? Ska verkligen lägga alla mina krafter på det idag så att jag kanske har en chans att klara det imorgon! Ja, det e såklart ekonomitentan jag pratar om.. Kuggade första gngen, hade iofs knappt pluggat ngt så jag förväntade mig inte så mkt mer.. Tänkte att jag bannemej skulle läsa på MKT innan omtentan men eftersom det har vart så mkt annat så har den helt kommit i skymundan.. Att jag låg sjuk två veckor gjorde inte saken bättre, hade ont i huvudet o ögonen hela tiden så kunde ju inte läsa ett dugg..
Funderade på att hoppa över den nu o göra den i Augusti istället så hade jag kunnat plugga ordentligt under sommaren, men.. jag ska faktiskt ta att försöka att göra den nu imorgon, vem vet, jag kan ju klara det så slipper jag ha den hängandes över mig, om inte annat gör det väl lite ont för självfötroendet, men... världen går ju inte under, bara att göra den i augusti igen isf.
Ska ta o hoppa in i duschen nu o sen sätta fart på allvar igen.. Blir nog att träffa Maria en sväng o repetera lite tror jag, hon ska också göra den imorgon nämligen.

Dagens humörhöjare var iaf Anders A's samtal för en liten stund sedan när han ringde o ville göra mig till TV-stjärna! Haha, jojo... GP hade kontaktat honom för att dom ville intervjua kvinnliga blåvitt-supportrar till deras webTV. Ja, det var väl gulligt att han tänkte på mig, men njae, TV e nog inte riktigt min grej tror jag.
Det gav mig ett gott skratt iaf :)
                                                                             image3

Mkt o göra...

Idag var det tisdag igen då.. Helgen var trevlig o avslutades med kalas hos storebror med god mat o trevligt sällskap :)
Igår var jag nere i Varberg i skolan för att gå igenom lite Knowledge Management för det nya arbetet dom släppte i knät på oss. Efter det var det lite tentagenomgång inför omtentan i ekonomi på torsdag sen var det bara att ge sig ut i blåsten för att åka hem o skriva klart reflektionsarbetet i entreprenörskap. Satt väl uppe till 23.30 med det kanske, blev väl ganska nöjd med det även om det blev djävulskt tråkigt för att sedan gå upp vid 05.30 idag o åka ner till Varberg igen.
Ja, man kan väl minst sagt säga att det e mkt plugg nu, allt på samma gång, lär väl inte bli mkt socialt liv det närmaste förutom till helgen då vi ska ner till Landskrona för att fira påsk o Andreas brors födelsedag. Förlåt för det mina kära, jag hoppas ni har förståelse.

Det som ska göras nu är:

-Reflektioner - Entreprenörskap    CHECK!
- Tenta - Ekonomi Skärtorsdag
- Grupparbete (Knowledge Management), inläming + presentation 28mars
 - Projektdagbok, inläming 31mars
- Affärsplan, inläming + presentation 1april

Ja, jag har som sagt en hel del att göra, det e inga små korta uppgifter heller.
Sitter här o kikar i kalendern o undrar hur man egentligen ska hinna med allt när jag längst ner på sidan ser veckans citat: Vänskap utan förtroende är som en blomma utan doft (Laure Conan) o kom att tänka på Natta.. Du gör mig lycklig, tack för att du e världens finaste vän. Gör allt lite ljusare iaf :)

Well well, snart kommer Andreas hem o då ska vi ta o göra lite hemmagjord pizza o sen blir det plugga ekonomi tills jag slocknar inatt.


                                                                                                                  Lovely
                                                                                                              
                                                                   


Kalas

Helgen började med att "Fadder Madde" skulle till Gbg i fredags o undrade så snällt om jag ville med henne o hennes kompisar på After Work. Åt en mysig middag med Andy o drog sedan ner till Bishop Arms (av alla ställen :P) o mötte upp dom. Mkt trevligt. Några timmar senare gick vi vidare till Vasastan, roligt där med! Skönt att folk fortf. har så kreativa raggningsrepliker, haha.
Var dum o lekte metreolog några ggr under kvällen... Men i vardagen överlåter jag det till andra numera. Mm, e ganska stolt över mig själv faktiskt... men det gäller ju att vara stark o fortsätta också.
Blev hemgång hyffsat tidigt iaf, promenerade runt halva staden i natten för att fördröja tiden tills bussen skulle gå.

Igår var en jätteslapp dag, tyvärr. Det var inte alls smart av mig, blir mkt mer att plugga idag då. Blev god middag igår också o lugnt tittande på Melodifestivalen hemma i soffan.

Nu håller jag på o försöker väcka Andreas så att vi kan göra oss iordning o åka ner på stan för o springa lite ärenden. Sedan blir det hem till brorsan för födelsedagskalas. Ska bli trevligt!

Frukostdags. Tjopp.


Operabesök & BoråsEvent

Nu är jag allt bra trött. Fötterna värker. Ett bad hade inte varit dumt. Men ska nöja mig med en fin smörgås o en varm, gosig säng snart istället.

Åkte till Borås imorse för att hjälpa till med Boråsgruppens event - En toppen dag. Då mamma hade skaffat biljetter till My Fair Lady på Operan ikväll så kunde jag tyvärr inte vara med på själva eventkvällen men tyckte att jag iaf kunde hjälpa till på dagen. Var en rolig dag med massa pyssel. Hoppas kvällen blev lyckad!

Skyndade sedan därifrån för att åka tillbaka till Göteborg o möta mamma för att gå på musikal. Mkt trevlig hade vi det o showen var bra! Vad härlig göteborgskan kan vara ibland va ;) Tur iofs att man inte går runt o låter som en varvsarbetare hela tiden, men mysig e våran kära dialekt ändå :)
Promenad tillbaka till centralen där jag lämnade av mamma för att sedan åka hem till min kära. Centralen hade fått jippofeber den med o det dunkades hög musik när vi kom in så att man trodde vi hade hamnat på valfritt ställe på Avenyn istället. Schlagermusik dönade ut från First G o tågcentraldelen var avspärrad. Kikade in lite snabbt o det såg mer ut som en nattklubb än den där tråkiga centralen man drar sig till tidigt på morgonen med halvöppna ögon. Jaja, folket där inne verkade ha roligt iaf. Så där gick inte att gå igenom så jag fick snällt runda spektaklet o upptäckte tält o röda mattan. Företaget (för jag antar att det var ngt företag som bokat partajet) verkade slå på stort.
Jaja, kom senare till Drottningtorget o där hade dom kört upp strålkastare som färgade gamla postenhuset i grönt o rosa, Två stora strålkastare var där också som lyste långt upp i den grå, molnfyllda himlen. Vet inte vad som pågick där inne, hörde inte så mkt musik men tyckte mig se folk dansa i fönstren. Vad vet jag, jag försökte bara att skynda till min buss.
Härligt att staden lever...

Nej, fan, nu orkar jag inte mer... Imorgon kanske det blir plugg hos Sarah, men hon har gått o fått massa migrän så jag kanske stannar hemma o läser istället..

Godnatt


Fortf. sjuk...

Måndag idag. Ingen skola idag men skulle sitta o läsa lite... Förkylningen har dock inte släppt o huvudet har känts stort som en melon hela dagen så det har inte blivit så mkt gjort hitills..
Föreläsning imorgon, borde väl egentligen stanna hemma o kurera mig lite till men eftersom den här läraren kollar närvaro så får jag nog ta o pallra mig dit iaf, får väl sätta mig i ett hört med en kopp tea o se intresserad ut eller ngt.  Hör ju fortf. som en gammal kärring så vi får väl se hur mkt jag får ut av dagen.
Helgen har vart jättedegig pga den envisa förkylningen, vart ute hos mamma o pappa o hälsat på, söte Andreas kom o överraskade mig på lördag kväll trots att han skulle jobba.. sötegöte. Igår låg jag bara i sängen fram tills middagen, verkligen ingen ork i kroppen alls.
Håller fö med Natta om att det inte e kul o äta middag ensam... idag blev det dock så då Andy jobbar hela dagen o hela natten, han kommer hem lagom till frukost imorgon iaf. Så stolt över honom.
Mm, o jag har i princip varit rökfri sen 29:e :) Sammanlagt har jag väl tagit en hel sen dess. Känns bra. Ska försöka vara starkare den här gngen o inte börja igen. Ska även försöka bli nyttigare när jag blivit frisk. Inte ta i som jag spricker o tokbanta eller ngt annat skumt, men bara bli lite mer hälsosam. Ska ta o köpa Omega-3 kapslar också eftersom jag aldrig äter fisk. Till våren finns det tankar på att köpa en cykel o börja cykla ner till stan o så ibland. Det jobbiga blir bara att komma hem igen, uppförsbacke hela vägen :/
Well, jag ska verkligen försöka att bli en mer hälsosam människa så jag får mer energi o mår bättre helt enkelt :)
Ska gå o göra mig en kopp kaffe nu....
Tjopp!


Ljuddämpad

Trodde verkligen att min förkylning var nära att släppa i torsdags eller när det var. Men i förrgår fick jag så djävulskt ont i örat!! Det var som när jag flyger.. Visst, dom flesta brukar väl få lock för öronen när man landar, men jag har får så sjukt ont också, bara så man vill lägga sig ner o gråta, tror fan det e det värsta jag vart med om. Iaf, i förrgår blev det så, utan att jag gjorde ngnting... tror det beror på förkylningen. Blev inte mkt sömn den natten, gjorde så jävla ont.. Gulliga Andreas satt uppe med mig hela natten iaf.
Gör inte ont längre som tur e men jag har fortf lock för örat så jag hör illa :P Hemskt. Så det blir en väldigt lugn helg. Hade så ont i huvudet igår så var bara hemma, såg inte ens på film eller ngt, satt bara i mörktet o åt middag med sötaste.
Dukigt som han e så jobbar han hela helgen så jag passade på att ta en tur till föräldrarna, lugnt o skönt här ute.. Lär inte hända så mkt, blir väl Melodifestivalen ikväll.. Vill verkligen inte se det, man har ju redan fått höra skiten en gng. Men men, mams o paps lär ju titta på det så jag har väl inget val.
Imorgon får det kanske ta o bli lite plugg... Nadia påminde mig änna om att det inte var sååå mkt tid kvar som jag trodde så så får det bli.
Well... ha en fin lördag!

"For a kiss to be really good, you want it to mean something. You want it to be with someone you can't get out of your head, so that when your lips finally touch you feel it everywhere." - Alex Karev, Grey's Anatomy




Han satte foten i en potta

Ja, den här finfina visan har jag o Natta gått o sjungt på i två dagar nu, fast bara kunnat två rader o kört dom på repeat :P

Han satte foten i en potta

(H. Alfredsson)

Stackars styrman Karlsson hade otur

Skulle gå på flottans fest igår

När han skulle snöra på sig skorna

Måttade han fel med sina skor

Han satte foten i en potta

Och kunde inte komma loss

Hans fot var storlek 48

Och den var alltför stor förstås

Han putsa' upp den med skokräm

Så att den glänste svart och fin

Och se'n på balen sågs han dansa

Med sin sko utav porslin

Han hade foten i en potta

Men så han svängde sina ben

Så bra att chefen för vår flotta

Utnämnde Karlsson till kapten

Nu är kapten Karlsson havets fasa

Alla sjöpiraters stora skräck

Över vattnet hör man tydligt ekot

Av hans steg när han går kring på däck

Han går med foten i en potta

För han har aldrig kommit loss

Men så'na sparkar han kan måtta

När han vid drabbningarna slåss

En gång så föll han ifrån skutan

Och tänkte: "Nu så blir jag våt

Hur ska jag komma hem till Sverige?

Jag har ju inte någon båt"

Men han hade foten i en potta

I den så seglade han hem

Och möttes av sin fru Charlotta

Som också har en fot i kläm

I en byrålåda i en chiffonjé - olé!


Lunch med tjejerna


Blev väl kanske inte så mkt plugg som vi hade planerat igår kanske... Kom ju annat i vägen :P TV, massa gott, ehm, mackor då ja o tjöt.
Skönt o träffa kära Natta igen, e ju inte riktigt som förr när vi sågs typ  varje dag, scheman som krockar osv. Men du ska veta att det i hjärtat e preciiiis som förr stumpelump :)
Blev en jäkligt skön natts sömn bredvid söta Lucas som babblar i sömnen. Drömde att Stephen kom till Sverige o hälsade på, att vi var hemma hos ngn känd TV-kock i England där jag brände all hennes mat o sedan på carneval/folkfest nere vid havet ngnstans där det helt plötsligt dök upp kompisar från Polen o kompisar från grundskolan :) Konstig men jävligt trevlig dröm, tills jag vaknade av Patrik o sen då Nathalie som skriker på Patrik. Well, lyckades somna om igen ett par timmar, drömmen kom dock inte tillbaka. Vaknade igen av att Cissi ringde till Nathalie så vi hoppade upp o skuttade, tog en dusch ihop o åkte sedan in till stan där vi träffade Cissi för att käka lite lunch. Blev en kaffe på annat ställe efteråt också. Trevligt trevligt!
Hoppet om att Natta kommer bli frisk har jag nog gett upp, när hon e med Cissi triggas det upp ännu mer ;) Haha.
Promenerade en sväng o åkte sedan hem, får se om det hittas på ngt senare eller om det bara blir hemma o läsa o diska typ.

Tom kartong!

Underbart

Natta: Lucas, var är din rumpa?
Lucas : ...bakom mig!

Pluggdejt

Solen skiner idag också, trodde jag skulle missa all sol när jag låg inne o var sjuk, men idag får jag känna på det lite jag med. Sovmorgon idag, inte alls dumt även om jag vaknade  tidigare än vad jag behövde.
Ska möta upp Natta på Markland kl 13 o så ska vi hem till henne o plugga. Får väl se hur mkt som blir gjort ;) Hehe, nejdå, vi ska allt plugga på dom duktiga flickor :) Ska läsa två böcker om entrepenörskap som sedan ska skrivas reflektioner på. Jojo, blir intressant. Natta ska väl skriva om psykoser eller annat läskigt tror jag?
Innan dess, om jag får tummen ur o hoppar i duschen ngn gng så ska jag ta mig ner till Shopen o betala tågresan till Malmö + medlemsskapet i änglarna för i år för mig o Andreas. Hoppas Mia jobbar, var ju så länge sedan man såg henne!
För övrigt e jag duktigt avundsjuk på Annie som ska åka över till Newcastle i april o träffa Stephen! Åh, hade så himla gärna velat! Var ju två år sedan vi var där nu... Men, fattig student som man e så får jag det inte o gå ihop :(
Ser fram emot 3veckorsresan till Argentina istället! Visserligen blir inte det förrän i December, men ändååå :)

Nej, nu får det bli duschen, avslutar väl med ett citat från ett sött litet barn som Joanna skickade igår:

När man gifter sig ger man varandra ett tysthetslöfte. Om man inte håller det, måste man skilja sig och då måste man dela på lamporna och knivarna och för det mesta kan man inte komma överens om vem  som ska ha barnen. De som inte kommer överens om det måste gå till  en börsmäklare. Han bestämmer att den ena ska ha barnen och då får  den andra ett extra matbord istället.
/Regina 7år

Ha en solig dag!

Jag vet inte..

Skaffade den här bloggen för ett tag sen, hade nästan glömt bort att jag hade den. Två ynka små inlägg lyckades jag klämma dit. Varför det inte blev mer vet jag inte.. Jag vet inte om det här med att blogga är riktigt min grej faktiskt. Men det har alltid varit skönt att få skriva av sig, inte för att det alltid finns saker som behövs skrivas ner, men för att det bara är rätt avkopplande. Och för att man kan gå tillbaka om sisådär ett år och se tillbaka på vad fan det var man hade för sig egentligen. Om det nu skulle vara så att man hade gått o glömt bort det. Kanske blir långtråkigt det här, ursäktar för det.. men eftersom det har dammat igen här det senaste (eller ja, hela tiden) så e det väl ingen som lär märka det här roliga inlägget heller.
Så vad har hänt i mitt liv då? Jodå, en hel del händer, jobbigt vore det annars. Men nej, jag har börjat plugga.. Event Management på Högskolan i Borås (förlagt i mysiga Varberg), gått där sen augusti o trivs superbra! Framtiden får vi lov att se ljust på.
Ja, jag vet inte.. Mitt kära Blåvitt gick minsann o tog SM-GULD förra året o min älskade gjorde att jag fick se underbara Foo Fighters i Skotland som födelsedagspresent. Jodå, livet trallar på. Just nu har jag gått o blivit sjuk, blev det efter vi genomfört vårt första event i torsdags som för övrigt gick bra. Nog inte därför jag blev sjuk, men så ligger läget, håller på o bli frisk igen iaf så blir nog en pluggdejt hos Nattisen imorgon. Ja, vad händer mer.. massa skoj o såklart massa gammalt trökigt vardagsliv. Sambo med världens finaste som gör allt så mkt bättre så jag ska inte alls klaga.

Som sagt, vet inte alls hur mkt skrivande det kommer bli här... Förhoppningsvis blir det mer nu.

Nu ska jag se på lite Brothers & Sisters o vänta på att Andy kommer hem från jobbet´, kanske lyxar vi till det med en kopp tea.

Åh så glad jag e för er.

RSS 2.0